Van Dongen

        Uw tandarts in Rijswijk – De behandelingen

De behandelingen

Op deze pagina vindt u meer informatie over de behandelingen die wij aanbieden. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Preventieve tandheelkunde

Dit houdt in: trachten te vermijden van het ontstaan van gaatjes en ontstoken tandvlees. De tandarts en preventie-assistente leren u op de juiste manier uw gebit schoon te maken en te houden. Door middel van sealants (een soort laklaagje op de kies) en fluoride behandelingen kunnen we de tanden en kiezen beschermen en extra sterk maken. Dit wordt vooral gedaan bij kinderen.

Parodontologie

Parodontologie betekent behandelingen van tandvlees en onderliggend bot. Het tandvlees kan zo ontstoken zijn dat het bot terugtrekt en als daar niets aan wordt gedaan zullen de tanden en kiezen op een gegeven moment los gaan staan.

Endodontologie

Ook wel wortelkanaalbehandeling of zenuwbehandeling genoemd. Dit moet plaatsvinden wanneer de zenuw van de tand of kies onherstelbaar is aangetast. Er wordt dan een gaatje geboord naar de tand of kieszenuw en al het ontstoken en vuile weefsel wordt verwijderd. De tand of kies wordt aan de binnenkant, waar eerst de zenuw zat, helemaal schoongemaakt en vervolgens vullen we de wortelkanalen met vulmateriaal. Dit wordt, als het nodig, is onder verdoving gedaan, zodat men hier tijdens de behandeling bijna niets van voelt.

Implantologie

Implantaten zijn een soort schroeven in de kaak. Hierop kunnen we een kroon (tand of kies) maken of een klikgebit. Deze kunnen door de kaakchirurg worden geplaatst, maar ook door een tandarts die daarin is gespecialiseerd. Helaas is tandarts R.C. van Dongen niet meer werkzaam in de praktijk en kunnen wij u het plaatsen van de implantaten niet meer bieden, doch onze buurman tandarts Mendeszoon, welke is opgeleid door tandarts Van Dongen, is implantoloog.

Esthetische tandheelkunde

Hieronder verstaan wij het verfraaien van het gebit naar een zo’n natuurlijk mogelijke situatie. Dit kan onder andere door middel van het bleken van de tanden. Wij gebruiken in de praktijk een blauwe laser en bleekmateriaal van het merk Britesmile. Een goed maar duur merk dat door de weinig schadelijke stoffen en lange behandeling een optimaal effect geeft met minimale schade aan het gebit. Daarnaast vervaardigen wij ook schildjes van wit vulmateriaal en porselein.

Restauratieve tandheelkunde

Dit betekent het restaureren van de tanden en de kiezen. opbouwen vervaardigen, kronen maken enz.

kindertandheelkunde

In deze praktijk kunnen wij goed omgaan met kinderen. Mochten er echter heel veel gaatjes zijn dan verwijzen wij in het belang van het kind liever naar een kliniek voor kindertandheelkunde.

Orthodontie

Het rechtzetten van de tanden en het herstellen van de oorspronkelijke relatie tussen onder en bovenkaak. Tandarts M.A.H. van Dongen is gespecialiseerd in orthodontie en gebruikt daarvoor uitneembare beugels en vaste slotjes op de tanden. In het algemeen porberen wij de kinderen die daarvoor in aanmerking komen zoveel mogelijk zelf te behandelen . Een voordeel is dat wij optimaal rekening kunnen houden met de schooltijden. In geval van ernstige afwijkingen wordt u doorverwezen naar de orthodontist.

Prothetische tandheelkunde

Dit houdt in het maken van gebitsprotheses. Er zijn volledige gebitsprotheses en gedeeltelijke gebitsprotheses. Frames zijn gedeeltelijke gebitsprotheses met metalen haakjes voor extra houvast aan nog bestaande tanden en kiezen. Een klikgebit is een volledige prothese op implantaten. Deze ‘klik’ je als het ware vast op de implantaten in de kaak.

Hygiene

Het voorkomen van verontreinigingen van instrumentarium en behandelapparatuur heeft bij ons geleid tot een strak protocol conform de richtlijnen van de inspectie geneeskunde. Daartoe worden gebruikt een gespecialiseerde Miele afwasmachine (thermodesinfector) en een boorreinigingsapparaat (turbo cid). Daarnaast beschikken we over een goedgekeurde nieuwe sterilisator (Dentalx).

Tanden bleken

PrevDent heeft een professionele tandenbleekmethode die uitsluitend door tandheelkundige professionals mag worden aangeboden. Tanden bleken met PrevDent voldoet aan alle wettelijke eisen waaruit blijkt dat tanden bleken met PrevDent veilig en effectief is.

Afspraak maken ?

 Wij nemen op dit moment nieuwe patiënten aan. Mochten uw gegevens zijn veranderd, zoals een verhuizing of de verzekering, maar ook telefoonnummer en e-mailadres: altijd doorgeven aan de praktijk. Zo blijven uw gegevens up-to-date en kan er niets misgaan met de communicatie. Afspraken kunnen uiterlijk 48 uur van te voren worden afgezegd, anders wordt de afspraak in rekening gebracht. U kunt ons bellen of u kunt het formulier gebruiken.

Contact formulier

10 + 9 =

Adres

Prins Hendriklaan 4

Telefoon

070-3909380

Email

assistenten@tandartspraktijkvandongen.nl